toxic plants

LUETTELO myrkyllisistä kasveista

Monet kasvit sisältävät hyödyllisiä fytokemikaaleja, joita fyysinen keho tarvitsee, mutta niiden käyttö on rajoitettua potentiaalisten haittojen takia, joita ne aiheuttavat kehon eri elimille. Kasvitoksisuus luokitellaan 1–4. Myrkyllisyysluokan 1 kasveja pidetään yleensä erittäin myrkyllisinä ihmisille ja ne voivat aiheuttaa elinvaurioita, kun taas myrkyllisyysluokan 4 kasvit eivät yleensä ole myrkyllisiä ihmisille. Alla on joukko erilaisia kasviluokkia ja niiden myrkyllisyyttä.

Maisema Puut

Nämä ovat suuria puumaisia ​​kasveja, jotka kasvavat useita metrejä. he tarvitsevat päärungon, jossa on monia haaroja. Esimerkki sisältää;

Koivu (Betula sp.): Myrkyllisyysluokka 1 eli kasvit voivat aiheuttaa vaihtelevaa toksisuustasoa lievästä vatsakouristuksesta vakaviin sydänkomplikaatioihin.
Pekaanipähkinä (Carya illinoinensis): Myrkyllisyysluokka 4
Venäjän oliivi ( Elaeagnus sp.): Myrkyllisyysluokka 4
Crapemyrtle (Lagerstroemia indica): Myrkyllisyysluokka 4
Tuliptree (Liriodendron tulipifera): Myrkyllisyysluokka 4
Southern Magnolia (Magnolia grandiflora): Myrkyllisyysluokka 4
Omenansiemenet (Malus sp.): Myrkyllisyysluokka 1
Mänty (Pinus sp.): Myrkyllisyysluokka 4
Luumu (Prunus sp.) Tähän kuuluvat purppuranlehti Prunus pumila, kukkiva persikka, kirsikka ja itkeva kirsikka: Myrkyllisyys Luokka 4
tammi (Quercus sp.), Johon kuuluvat tammi, vesitammi, mänty tammi ja pajutammi: Myrkyllisyysluokka 3 tarkoittaa, että kasvit tuottavat yleensä vain lieviä tai kohtalaisia ​​ruoansulatushäiriöitä tai dermatiittia.
Paju, itku (Salix alba ’Tristis’): Myrkyllisyysluokka 4
Sassafras (Sassafras albidum): Myrkyllisyysluokka 1

pensaat

Pensasilta puuttuu runko, vaan ne tarvitsevat useita puumaisia ​​varret kasvavan kasvin pohjasta. joukko myrkyllisyydestä analysoituja pensaita ovat:
Kultapölykasvi (Aucuba japonica ’Variefata’): Myrkyllisyysluokka 4
Karhunvatukka (Berberis sp.) Tähän kuuluvat mm. talvivihreä karhunvatukka ja punakukka Jap. Karhunvatukka: Myrkyllisyysluokka 3
Puksipuu (Buxus sp.) Näihin kuuluvat Littleleaf-puksipuu ja tavallinen pussipuu: Myrkyllisyysluokka 3
Cotoneaster (Cotoneaster sp.): Myrkyllisyysluokka 1
Elaeagnus (Elaeagnus sp.): Myrkyllisyysluokka 4

Forsythia (Forsythia sp.): Myrkyllisyysluokka 4
Gardenia / cape jasmine (Gardenia jasminoides): Myrkyllisyysluokka 4
Hortensia (Hydrangea sp.) Näihin kuuluvat Bigleaf hydrangea, Panicle hydrangea ja Oakleaf hydrangea: toinen Hydrangea sp. On myrkyllisyysluokassa 1, Panicle ja Oakleaf ovat myrkyllisyysluokan 3 alla.
Holly (Ilex sp.) Näitä ovat Foster holly, Burford holly, Carissa holly, Japanin kääpiö Holly, Convexa holly, Possumhaw, Inkberry, Blue holly, Nellie Stevens holly, Dwarf holly ja Weeping Yaupon: Myrkyllisyysluokka 3

Azalea (Rhododendron sp.): Myrkyllisyysluokka 1
Liila (Syringa vulgaris): Myrkyllisyysluokka 4
Marjakuusi (Taxus sp.): Myrkyllisyysluokka 1
Kaksinkertaisen tiedoston lumipallo (Viburnum plicatum): Myrkyllisyysluokka 4
Yucca (Yucca sp.): Myrkyllisyysluokka 4
Pohjapeitteet
Nämä kasvit kasvavat mataliksi ja leviävät pohjaan. ne istutetaan tarkoituksellisesti eroosion tai rikkakasvien lopettamiseksi.
Euonymus (Euonymus sp.): Myrkyllisyysluokka 3
Liriope / Lilyturf (Liriope sp.): Myrkyllisyysluokka 4
Periwinkle / Vinca (Vinca minor) : Myrkyllisyysluokka 1

Viiniköynnökset

Viiniköynnöksillä on yleensä nuori varsi ja ne tukevat itseään kiipeämällä muihin kasveihin. Virginia Creeper (Parthenocissus quinquefolia): Myrkyllinen luokka 2b, eli kasvit sisältävät liukoisia kalsiumsuoloja, joita keho voi absorboida. voi myös aiheuttaa ulkoista ärsytystä ja vahingoittaa munuaisia ​​ja muita elimiä.