Tiedotteet

Tiilikainen kuntavaaliehdokkaaksi Helsinkiin

Keskustan kansanedustaja, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) asettuu ehdolle huhtikuun kuntavaaleissa Helsingissä.

- Monen muun suomalaisen tavoin olen pitkään kulkenut kahden paikkakunnan väliä, mutta viime vuosina olen töiden perässä viettänyt yhä enemmän aikaa Helsingissä. Katsoin, että nyt on luonteva aika tehdä ratkaisu. Kyselyjä tuli jo neljä vuotta sitten.

Tiilikaisen mukaan Keskusta tarjoaa Helsingissä vaihtoehdon pääkaupunkia pitkään hallinneelle Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden valtakartellille.

- Näiden puolueiden pitkän valtakauden aikana ongelmat Helsingissä ovat vain lisääntyneet. Asuminen kallistuu, eriarvoisuus kaupunginosien …

Lue lisää

Tiilikainen maatalous- ja ympäristöministeriksi

Ruokolahtelainen kansanedustaja Kimmo Tiilikainen nimitettiin perjantaina uuden Sipilän hallituksen maatalous- ja ympäristöministeriksi. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 ja toimi hetken Vanhasen II-hallituksen ympäristöministerinä vuosina 2007-2008 Paula Lehtomäen sijaisena. 48-vuotias Tiilikainen on koulutukseltaan maa- ja metsätieteiden maisteri, metsänhoitaja.  Hänellä on luomuvihannestila Ruokolahdella.

 

Kiitos luottamuksesta. Hallitusneuvottelut alkavat

Kiitos kaikille äänestäjille saamastani luottamuksesta eduskuntavaaleissa.

Kiireiset neuvotteluviikot ovat takana ja edessä Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hallitusneuvottelut alkavat Sipilän johdolla huomenna perjantaina Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen kesken Smolnassa.

Olen saanut tehtäväkseni vetää hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka ratkoo julkisen talouden ja kasvun ongelmia.

Vaalien ykkössija ratkaisee Suomen suunnan

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen Keskustan eduskuntavaalitapahtumissa Parikkalassa ja Imatralla 11.4.2015

 

Kokoomus ja SDP ovat eduskunnan puhemiestä myöten antaneet ymmärtää, että Suomen tulevaisuuden suunnan ja seuraavan hallituspohjan ratkaisee se, mikä puolue tulee eduskuntavaaleissa kakkoseksi.

Tähän lankaan ei pidä mennä. Nämä laskelmoidut puheet ovat tappiota pelkäävien päähallituspuolueiden viimeinen yritys kääntää ihmisten huomio pois siitä, mistä vaaleissa on kyse.

Vaaleissa jokainen suomalainen ottaa kantaa siihen, jatkuuko vai muuttuuko meno Suomessa.  Kokoomus ja SDP ovat nykyhallituksessa näyttönsä antaneet. Suomi ansaitsee parempaa. Siksi …

Lue lisää

Leikkaukset eivät auta, jos työttömyyttä ei saada alas

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Tiilikainen Kangasniemellä 21.3.2015

Leikkaukset eivät auta, jos työttömyyttä ei saada alas

Julkisuudessa käydään huutokauppaa leikkauksista. Olen entisen pääministerin ja puhemiehen Paavo Lipposen kanssa samaa mieltä, että vähempikin huutaminen riittäisi. Kysymys on vakavista asioista.

Mitkään leikkaukset eivät auta Suomen talous- ja velkaongelmiin, jos työttömyyttä ei saada alenemaan. Tämä oli myös valtiovarainministeriön raportin keskeinen johtopäätös. Myös valtiosihteeri Martti Hetemäki on sen jälkeen alleviivannut työttömyyden hillitsemistä.

Työttömyys on pahimmillaan kuuteentoista vuoteen. Tammikuun lopussa työttömiä oli jo noin …

Lue lisää

Tiilikainen: Nemtsovin murha julma ja tuomittava väkivallanteko

1.3.2015

Venäläisen oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murha on julma ja kaikin puolin tuomittava väkivallanteko.

Myöhään perjantaina keskellä Moskovaa tapahtunut murha ei ole ensimmäinen poliittisia toisinajattelijoita kohtaan tehty väkivallanteko Venäjällä. Olisi silmien sulkemista tosiasioilta ajatella, että Nemtsovin murhaan ei liity poliittisia motiiveja.

Raaka rikos taustoineen on selvitettävä puolueettomasti ja nopeasti. On tehtävä aukoton ja riippumaton tutkimus mistä kaikesta Nemtsovin murhassa on kysymys.

Murhan perusteellinen selvittäminen on aina tärkeää, mutta eritoten nyt, kun otetaan huomioon myös Ukrainan tapahtumat, Euroopan kiristynyt ilmapiiri sekä …

Lue lisää

Tiilikainen: Tarvitaan yhteiskuntasopimus

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen vetoaa tänään maanantaina Uutisvuoksi-lehden kolumnissaan työmarkkinajärjestöihin, että ovia ei suljeta etukäteen.

 

Tiilikaisen mukaan Suomen talous-, työttömyys- ja velkaongelmat ovat niin vakavia, että niiden ratkaisemisessa tarvitaan yhteistyötä ja sopimista enemmän kuin ehkä vuosikymmeniin. Tiilikaisen mukaan Suomi tarvitsee kilpailukykyä ja työllisyyttä parantavan yhteiskuntasopimuksen, jonka kokoaminen on uuden hallituksen ja pääministerin ensimmäisiä tehtäviä. Keskustan tavoite on, että osana yhteiskuntasopimusta voidaan sopia maltillisesta palkkaratkaisusta tuleville vuosille. Uusi hallitus voi tukea ratkaisua omilla päätöksillään taloudellisen tilanteen …

Lue lisää

Keskustan Tiilikainen esittää yhdessä sovittavia työllisyystoimia

 

Uusimpien tilastojen mukaan työttömyys on edelleen pahentunut. Joulukuussa työttömiä työnhakijoita oli 363 300, joka on 33 400 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.  Laaja työttömyys on noin 450 000 ihmistä.

 

Keskusta katsoo, että työttömyyden hillitsemiseen tarvitaan välittömiä toimia. Jo lisätalousarvion yhteydessä on tehtävä uudistuksia, joilla parannetaan työllistävien pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä, puretaan yrittämistä ja työntekoa hankaloittavaa byrokratiaa sekä helpotetaan työn teettämistä ja vastaanottamista.

 

Keskusta on esittänyt näihin vaalikauden aikana kymmenittäin toimia ja on osaltaan edelleen valmis yhteistyöhön eduskuntavaaleista huolimatta. Tilanne …

Lue lisää

Tiilikainen: Stubb lähtenyt leimaamisen tielle

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen kirjoittaa kolmossivun kolumnissaan Keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa tänään tiistaina, että pääministeri Alexander Stubb on lähtenyt leimaamisen tielle. Lisäksi hän henkilökohtaisilla Nato-puheillaan aiheuttaa sekaannusta Suomen linjasta.

- Kumpikaan ei ole Suomen edun mukaista. Pääministerin tulisi rakentaa yhteisymmärrystä, Tiilikainen kirjoittaa.

Tiilikaisen mukaan Suomen suurimmat uhat eivät tule ulkoa, vaan ne ovat talouden huono kehitys ja paheneva työttömyys kaikkine seurauksineen.

- Suomi on menettänyt jo neljä vuotta. Uudistukset ovat jääneet päätöksenteon ja toteutuksen väliselle harmaalle vyöhykkeelle eikä maalla …

Lue lisää

Tiilikainen: Keskusta valmis mittauttamaan Orpon luottamuksen

Suomen maatalouden kannattavuus on heikko. Kannattavuutta heikentävät myös EU:n ja Venäjän väliset pakotteet seuraamuksineen. Samaan aikaan Maaseutuvirasto on ilmoittanut, että viljelijöiden ensi vuoden tukien maksatus siirtyy osittain seuraavalle vuodelle.

Keskustan eduskuntaryhmä ei hyväksy tukien maksatuksen siirtoa. Itse kunkin on saatava ajallaan palkka tehdystä työstä. Hallinto on viljelijöitä varten, eikä toisinpäin. Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) on ratkaisijan asemassa. Hän ei voi mennä tässä asiassa EU:n selän taakse. Ratkaisu on puhtaasti kansallisissa käsissä.

Keskustan eduskuntaryhmä on valmis …

Lue lisää

1234...