Tiedotteet

Leppoisaa lintujen katselua Töölönlahdella lauantaina 1.4 klo 7.30-9

Töölönlahti on meille monelle tuttu lenkkiympäristö. Kun Töölönlahtea kehitetään tulevaisuudessa, on tärkeää että luonnonarvot säilytetään. Lahdella on esimerkiksi monipuolinen linnusto, jota voi katsella ja kuunnella kävelyllä.

Mutta oletko koskaan sihtaillut lintuja kaukoputken läpi? Nyt siihen olisi tilaisuus. Lauantaina 1.4 klo 7.30-9 järjestämme leppoisaa lintujen katselua. Paikalla on myös muutamia kaukoputkia ja kauan lintuja harrastaneita auttamassa.

Näe Töölönlahden linnut uusin silmin! Kokoontuminen Töölönlahden etelä-kärjessä Finlandiatalon kohdilla. Siitä etenemme jäätilanteen mukaan sopivaan katselupaikkaan.

 

Tervetuloa!

 

 

 

 

Maunulan majalla puhutaan keskuspuistosta 31.3 klo 18-20

Keskuspuisto on yksi Helsingin helmistä. Kaupunkia halkova tuhannen hehtaarin alue on sekä luonnon arvojensa että tarjoamiensa virkistysmahdollisuuksien puolesta ainutlaatuinen. Siitä nauttivat kymmenet tuhannet helsinkiläiset.

Kaupunginvaltuuston kokoomuksen, vihreiden ja demarien voimin siunaamassa yleiskaavassa montaa kolkkaa uhkaa rakentaminen.

Keskuspuisto voidaan vielä pelastaa. Minkään muun sivistysmaan pääkaupungissa ei vastaavaa aarretta nakerrettaisi. Ei anneta sen tapahtua Helsingissäkään! Nautitaan Keskuspuistosta myös tulevaisuudessa!

 

Tule keskustelemaan asiasta Maunulan majalle perjantaina  31.3 klo 18-20.

 

 

Tiilikainen kuntavaaliehdokkaaksi Helsinkiin

Keskustan kansanedustaja, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) asettuu ehdolle huhtikuun kuntavaaleissa Helsingissä.

- Monen muun suomalaisen tavoin olen pitkään kulkenut kahden paikkakunnan väliä, mutta viime vuosina olen töiden perässä viettänyt yhä enemmän aikaa Helsingissä. Katsoin, että nyt on luonteva aika tehdä ratkaisu. Kyselyjä tuli jo neljä vuotta sitten.

Tiilikaisen mukaan Keskusta tarjoaa Helsingissä vaihtoehdon pääkaupunkia pitkään hallinneelle Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden valtakartellille.

- Näiden puolueiden pitkän valtakauden aikana ongelmat Helsingissä ovat vain lisääntyneet. Asuminen kallistuu, eriarvoisuus kaupunginosien …

Lue lisää

Tiilikainen maatalous- ja ympäristöministeriksi

Ruokolahtelainen kansanedustaja Kimmo Tiilikainen nimitettiin perjantaina uuden Sipilän hallituksen maatalous- ja ympäristöministeriksi. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2003 ja toimi hetken Vanhasen II-hallituksen ympäristöministerinä vuosina 2007-2008 Paula Lehtomäen sijaisena. 48-vuotias Tiilikainen on koulutukseltaan maa- ja metsätieteiden maisteri, metsänhoitaja.  Hänellä on luomuvihannestila Ruokolahdella.

 

Kiitos luottamuksesta. Hallitusneuvottelut alkavat

Kiitos kaikille äänestäjille saamastani luottamuksesta eduskuntavaaleissa.

Kiireiset neuvotteluviikot ovat takana ja edessä Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hallitusneuvottelut alkavat Sipilän johdolla huomenna perjantaina Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen kesken Smolnassa.

Olen saanut tehtäväkseni vetää hallitusneuvotteluissa ryhmää, joka ratkoo julkisen talouden ja kasvun ongelmia.

Vaalien ykkössija ratkaisee Suomen suunnan

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen Keskustan eduskuntavaalitapahtumissa Parikkalassa ja Imatralla 11.4.2015

 

Kokoomus ja SDP ovat eduskunnan puhemiestä myöten antaneet ymmärtää, että Suomen tulevaisuuden suunnan ja seuraavan hallituspohjan ratkaisee se, mikä puolue tulee eduskuntavaaleissa kakkoseksi.

Tähän lankaan ei pidä mennä. Nämä laskelmoidut puheet ovat tappiota pelkäävien päähallituspuolueiden viimeinen yritys kääntää ihmisten huomio pois siitä, mistä vaaleissa on kyse.

Vaaleissa jokainen suomalainen ottaa kantaa siihen, jatkuuko vai muuttuuko meno Suomessa.  Kokoomus ja SDP ovat nykyhallituksessa näyttönsä antaneet. Suomi ansaitsee parempaa. Siksi …

Lue lisää

Leikkaukset eivät auta, jos työttömyyttä ei saada alas

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kimmo Tiilikainen Kangasniemellä 21.3.2015

Leikkaukset eivät auta, jos työttömyyttä ei saada alas

Julkisuudessa käydään huutokauppaa leikkauksista. Olen entisen pääministerin ja puhemiehen Paavo Lipposen kanssa samaa mieltä, että vähempikin huutaminen riittäisi. Kysymys on vakavista asioista.

Mitkään leikkaukset eivät auta Suomen talous- ja velkaongelmiin, jos työttömyyttä ei saada alenemaan. Tämä oli myös valtiovarainministeriön raportin keskeinen johtopäätös. Myös valtiosihteeri Martti Hetemäki on sen jälkeen alleviivannut työttömyyden hillitsemistä.

Työttömyys on pahimmillaan kuuteentoista vuoteen. Tammikuun lopussa työttömiä oli jo noin …

Lue lisää

Tiilikainen: Nemtsovin murha julma ja tuomittava väkivallanteko

1.3.2015

Venäläisen oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murha on julma ja kaikin puolin tuomittava väkivallanteko.

Myöhään perjantaina keskellä Moskovaa tapahtunut murha ei ole ensimmäinen poliittisia toisinajattelijoita kohtaan tehty väkivallanteko Venäjällä. Olisi silmien sulkemista tosiasioilta ajatella, että Nemtsovin murhaan ei liity poliittisia motiiveja.

Raaka rikos taustoineen on selvitettävä puolueettomasti ja nopeasti. On tehtävä aukoton ja riippumaton tutkimus mistä kaikesta Nemtsovin murhassa on kysymys.

Murhan perusteellinen selvittäminen on aina tärkeää, mutta eritoten nyt, kun otetaan huomioon myös Ukrainan tapahtumat, Euroopan kiristynyt ilmapiiri sekä …

Lue lisää

Tiilikainen: Tarvitaan yhteiskuntasopimus

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen vetoaa tänään maanantaina Uutisvuoksi-lehden kolumnissaan työmarkkinajärjestöihin, että ovia ei suljeta etukäteen.

 

Tiilikaisen mukaan Suomen talous-, työttömyys- ja velkaongelmat ovat niin vakavia, että niiden ratkaisemisessa tarvitaan yhteistyötä ja sopimista enemmän kuin ehkä vuosikymmeniin. Tiilikaisen mukaan Suomi tarvitsee kilpailukykyä ja työllisyyttä parantavan yhteiskuntasopimuksen, jonka kokoaminen on uuden hallituksen ja pääministerin ensimmäisiä tehtäviä. Keskustan tavoite on, että osana yhteiskuntasopimusta voidaan sopia maltillisesta palkkaratkaisusta tuleville vuosille. Uusi hallitus voi tukea ratkaisua omilla päätöksillään taloudellisen tilanteen …

Lue lisää

1234...