Kiviniemen nimitys merkittävä OECD:lle ja Suomelle

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen pitää kansanedustaja Mari Kiviniemen nimitystä taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n apulaispääsihteeriksi merkittävänä sekä järjestölle että Suomelle.

 

- Talouden kasvun ja työpaikkojen luominen on Suomessa ja muualla nyt tärkeintä. OECD:llä on tässä keskeinen tehtävä. Entisenä pää-, hallinto- ja kunta- sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä puolueen puheenjohtajana Mari Kiviniemi tuo OECD:hen juuri tässä tilanteessa tarvittavaa laajaa kokemusta. Kiviniemen nimitys on kansainvälinen tunnustus varsinkin hänen talouspolitiikan osaamisestaan ja korkein tehtävä, jossa suomalainen on OECD:ssä toiminut. Nimitys on ehdottomasti myös Suomen etu.

 

- Kiitän Mari Kiviniemeä poikkeuksellisen hyvästä yhteistyöstä eduskunnassa ja Keskustassa kuluneiden vuosien aikana ja toivotan hänelle parhainta menestystä uudessa tehtävässä, Tiilikainen sanoo.

 

Peltokorpi eduskuntaan Kiviniemen tilalle

 

Kiviniemen tilalle Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan nousee varakansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi. Helsinkiläisten kansanedustajana myös vuosina 2004 – 2007 toimineen Peltokorven mukaan Suomessa on työttömyyden hillitsemisen lisäksi keskityttävä työelämän uudistamiseen.

 

- Suomella on vakava työttömyysongelma, mutta samalla meillä on paljon ihmisiä, jotka uupuvat työelämän paineiden alla. Ongelmia on myös esimerkiksi johtamisessa. Työ- ja perhe-elämän parempi yhteensovittaminen erilaisissa elämäntilanteissa on niitä asioita, joihin on kiireellä haettava ratkaisuja. Olen omassa työssäni hoitoalalla huomannut, että esimerkiksi osa-aikaisen työn mahdollisuuksia on parannettava. Työelämän kysymysten onkin oltava etusijalla myös sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa, Peltokorpi sanoo.

 

Peltokorpi toimii neljättä kautta Helsingin kaupunginvaltuustossa ja on Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hänellä on myös useita muita kunnallisia luottamustehtäviä. Hän työskentelee Helsingin Kätilöopistolla ja on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja kätilö sekä kasvatustieteiden kandidaatti. Peltokorpi viimeistelee parhaillaan pro gradu -työtään. Koillis-Helsingissä asuvan Peltokorven perheeseen kuuluvat aviopuoliso ja yhdeksän lasta.

 

Kansanedustaja Mari Kiviniemen mielestä Terhi Peltokorvella on entisenä kansanedustajana ja pitkäaikaisena kaupunginvaltuutettuna erinomaiset edellytykset ja mahdollisuudet osaltaan toimia helsinkiläisten kansanedustajana eduskunnassa.

 

- Keskustalainen työ Helsingin ja helsinkiläisten puolesta jatkuu, vaikka oma työni kansanedustajana päättyy vaalikauden ollessa vielä kesken. Tunnen Terhi Peltokorven useiden vuosien ajalta ja tiedän, että hän varmasti jatkaa vakuuttavaa työtään pääkaupungin ja sen asukkaiden eteen, Kiviniemi painottaa.

 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tiilikainen toivottaa Peltokorven lämpimäksi tervetulleeksi eduskuntaryhmään.

 

- Hän pystyy aiemman kokemuksensa ansiosta tarttumaan kansanedustajan työhön lennosta kiinni.

Jaa juttu SoMessa: