Hallitus hävittää työtä Suomesta

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen pitää hätiköitynä valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) ilmoitusta, ettei valtion pidä lähteä omistuksellaan pelastamaan vaikeuksissa olevaa telakkayhtiö STX:ää.

Urpilaisen tyly tyrmäys valtion omistajuudelle on mielestäni virhe. Hallituksen pitää nyt vakavasti harkita kaikkia keinoja, myös osaomistusta yhtiössä, jotta TUI:n kahden risteilijän tilaus voitaisiin vielä pelastaa Suomeen, Tiilikainen sanoo.

Hän toteaa, että Suomesta Ranskaan menetettyä risteilijätilausta ei saada takaisin eikä valtio sille asialle enää mitään voi. Sen sijaan olisi elintärkeää turvata suomalaisille telakoille seuraavia töitä.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk) on vaatinut valtion omistajuuden selvittämistä STX- yhtiön pelastamiseksi ja työpaikkojen turvaamiseksi Turun ja Rauman telakoilla.

Valtiovarainministeri Urpilaisen kannattaisi kuunnella Pekkarista, sillä tämän ministerikausilla Suomessa rakennettiin menestyksellä lukuisia jättiristeilijöitä. Kokoomus-demarihallitus on hävittänyt työtä ja hankaloittanut työn tekemistä matkakulukorvausten ja kotitalousvähennysten heikennyksillä. Nyt hallitus on kertarysäyksellä hävittämässä kymmeniä tuhansia työvuosia, Tiilikainen toteaa.

Jaa juttu SoMessa: