Sähköautojen tulo voi yllättää

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Länsi-Savo, Itä-Savo

Liikenne tuottaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasuista.

Sipilän hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Suurin osa päästöistä syntyy maanteillä, joten ympäristöystävällisten ajoneuvojen yleistyminen on keskeistä. Tärkeää on myös parantaa liikenteen energiatehokkuutta sekä kehittää joukkoliikennettä ja uudenlaisia liikkumispalveluja.

Sähköautot ovat sekä vähäpäästöisiä että energiatehokkaita.

Autonvalmistajat panostavat voimakkaasti niiden kehittämiseen. Esimerkiksi Renault arvioi, että sähköautojen elinkaaren aikaiset kustannukset putoavat niin, että jo 2020-luvun alussa sähköauto voisi olla kokonaiskuluiltaan kuluttajalle polttomoottoriautoa edullisempi. Suomessa sähköauton hankintaan kannustaa myös autojen päästöpohjainen verotus —  pienipäästöisen menopelin ylläpito tulee huomattavasti bensasyöppöä edullisemmaksi.

Liikenteen sähköistyminen ei yksin ratkaise päästöhaastetta.

Edistykselliset biopolttoaineet ovat nopein keino pienentää päästöjä nyt liikenteessä olevissa autoissa. Niitä voidaan valmistaa esimerkiksi metsäteollisuuden sivuvirroista ja monista jätteistä öljyn sijaan. Myös biokaasuautot yleistyvät.

Hallituksen tavoitteena on nostaa uusiutuvien polttoaineiden osuus 40 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Tässä olemme samoilla linjoilla muiden Pohjoismaiden kanssa. Ruotsissa tavoitellaan biopolttoaineiden sekoiteosuuden nostamista jopa 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä ja Norjassa 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan monia keinoja. Edullinen verotus ja infrastruktuurin rakentaminen yhdistettynä autoalan intoon kehittää sähköautoja johtaa toivottavasti niiden ennakoitua nopeampaan yleistymiseen markkinaehtoisesti ilman veronmaksajien mittavaa tukea.

Jaa juttu SoMessa: