Haaste vastaanotettu

Hesari järjesti SDP:n, kokoomuksen ja vihreiden pormestariehdokkaille tentin. Vähän kuulostaa olleen ehdokkailla Vapaavuori, Sinnemäki ja Haatainen sanottavaa Helsingin kehittämisestä. Sen sijaan he keskittyivät haukkumaan Keskustaa.

Kolmikon järjettömään vastakkainasetteluun ei ole perusteita. Esityksestäni Sipilän hallitus päätti rahoittaa Raide-Jokeria. Sen ansiosta hanke aikaistui. Neuvottelut asiasta Helsingin kaupunginjohdon kanssa sujuivat hyvin.

Johdollani valmisteltiin uudet maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimukset (MAL) hyvässä yhteistyössä Helsingin seudun kuntien kanssa. Valmista tuli.

Yhdessä keskustaministeri Olli Rehnin johtaman ministeriön kanssa perustimme Helsingin seudun kuntien kanssa Smart & Clean -säätiön edistämään puhtaan teknologian käyttöönottoa ja älykästä kaupunkia.

Sipilän hallitus on sujuvoittanut kaavoitusta ja helpottanut rakentamista. Hallituksen kärkihanke oli asuntorakentamisen lisääminen. Tulos kahdessa vuodessa merkittävä kasvu.

Hallitus on tehnyt Helsingin parhaaksi enemmän kuin moni aiempi yhteensä. Helsinkiä tulee kehittää, mutta kestävästi. Seuraavaksi hiilen käyttö lämmittämisessä pitää lopettaa. Keskuspuistoa ei saa nakertaa! Helsinki on nostettava maailmansarjaan ilmastotekojen metropolina.

Helsingin kaupungin rakentamisesta ja kaavoituksesta ovat jo vuosia vastanneet näiden pormestariehdokkaiden taustaryhmät. Keskustaa on turha syyttää koulujen ja päiväkotien homeongelmista, Länsimetron taloussotkuista, asuinalueiden eriarvoistumisesta tai meille helsinkiläisille tärkeiden viheralueiden jyräämisestä.

Mutta otan haasteen vastaan. Kirjoitan tätä lentoasemalla lähdössä vienninedistämismatkalle Japaniin suomalaisten yritysten kanssa. Palattuani olen valmis keskustelemaan mieluiten kasvotusten Helsingin kehittämisestä ja hallituksen suhteesta siihen näiden kandidaattien kanssa. Mahtavatkohan kellokkaat uskaltaa?

Jaa juttu SoMessa: