Helsingin bussit voisivat kulkea kokonaan uusiutuvilla

Suomenmaa

Valtion yhtiö Neste lanseerasi Suomi 100 -juhlavuoden alkajaisiksi Suomen markkinoille 100 prosenttisesti uusiutuvan dieselpolttoaineen Neste My. Se on oikea kiertotalouden mallituote: raaka-aineena käytetään jäterasvoja. Hiilidioksidipäästöt alenevat 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa asetimme sekoitevelvoitteen, jonka mukaan liikennepolttonesteissä on oltava 30 prosenttia uusiutuvaa komponenttia vuoteen 2030 mennessä. Haluamme, että Suomi on bio- ja kiertotalouden kärkimaa.

Hallituksen rohkeaa politiikkaa on myös kritisoitu. Ympäristöjärjestöt olivat huolissaan puun riittävyydestä Suomen metsissä. Huoli on aiheeton, sillä valtaosa uusiutuvasta polttonesteistä valmistetaan nyt ja jatkossakin erilaisista jätteistä ja sivuvirroista. Arvopuuta ei autojen tankkeihin jalosteta.

Jotkut kritisoivat hallitusta siitä, että liikenteessä pitäisi suosia enemmän sähköä eikä uusiutuvia polttoaineita. Molempia tarvitaan, eikä niitä pidä asettaa vastakkain. Uusiutuvilla päästöjä saadaan nopeasti alas. Sähköautojen kehittyminen ottaa vielä aikansa.

Nesteen uusi tuote antaa mahdollisuuden halukkaille kuluttajille ja yrityksille siirtyä välittömästi käyttämään 100 prosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta. Hintaero on maltillinen. Kokonaan uusiutuva maksaa 15 senttiä enemmän litralta kuin normidiesel. Tuote sopii kaikkiin dieselautoihin sellaisenaan.

Muutamia yritysasiakkaitakin tuotteella jo on. Ainakin Lassila-Tikanoja ja Schenker aikovat käyttää sitä raskaan kalustonsa tankkaamiseen. Alkuun tuotetta saa vai kouralliselta pääkaupunkiseudun asemia. Jakeluasemia Neste lisää sitä mukaa, kun asiakkaiden kiinnostus kasvaa.

Neste My on uutuus Suomen markkinoilla, mutta esimerkiksi San Diegon ja San Franciscon kaupungit Yhdysvalloissa käyttävät sitä jo omalla kalustollaan.

Esitänkin, että Helsingin seudun liikenne HSL siirtyisi käyttämään 100 prosenttisesti uusiutuvaa dieseliä kaikessa bussiliikenteessä. Se vähentäisi hiilidioksidipäästöjä 90 000 tonnia vuodessa.

Samalla kaupunki-ilman laatu paranisi, koska uusiutuva diesel tuottaa 40 prosenttia vähemmän haitallisia pienhiukkasia. Helsingin seutu on jo maailmanlaajuisesti etunenässä älyliikenteen kehittäjien joukossa. Ollakseen todella Smart and Clean, sen kannattaisi siirtyä kokonaan uusiutuvaan polttoaineeseen. Nyt se on mahdollista bussiliikenteessä.

Jaa juttu SoMessa: