Hei, olen Kimmo.

Olen maatalous- ja ympäristöministeri. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja metsänhoitaja. Harrastan jalkapalloa ja lintuja.  • Muutos on uuden hallituksen politiikan ja toiminnan avainsana

Uusimmat kolumnit

Mitkä puheenaiheet polttelevat.

Helsingin bussit voisivat kulkea kokonaan uusiutuvilla

Suomenmaa

Valtion yhtiö Neste lanseerasi Suomi 100 -juhlavuoden alkajaisiksi Suomen markkinoille 100 prosenttisesti uusiutuvan dieselpolttoaineen Neste My. Se on oikea kiertotalouden mallituote: raaka-aineena käytetään jäterasvoja. Hiilidioksidipäästöt alenevat 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa asetimme sekoitevelvoitteen, jonka mukaan liikennepolttonesteissä on oltava 30 prosenttia uusiutuvaa komponenttia vuoteen 2030 mennessä. Haluamme, että Suomi on bio- ja kiertotalouden kärkimaa.

Hallituksen rohkeaa politiikkaa on myös kritisoitu. Ympäristöjärjestöt olivat huolissaan puun riittävyydestä Suomen metsissä. Huoli on aiheeton, sillä valtaosa uusiutuvasta polttonesteistä …

Lue lisää

Uuteen, parempaa vuoteen

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat

Muutaman viikon takaiset surmat Imatralla järkyttivät meitä kaikkia. Me muut toivumme ajan mittaan, mutta näiden perheiden tilanne ei koskaan palaa ennalleen. Olen hyvin pahoillani heidän puolestaan.

Syitä äärimmäiseen tekoon etsitään niin yksilöstä kuin yhteiskunnastakin. Yhteiskunnalla on oma vastuunsa. Heikoimmista tulee huolehtia, kukaan ei saa tippua yksinäisyyteen yhteisen elämän ulkopuolelle. Suomalainen yhteiskunta on yhä kansainvälisissä vertailuissa yksi maailman parhaista.

Eduskunta on juuri saanut käsiteltyä ensi vuoden talousarvion. Budjetti tukee Suomen talouden elpymistä ja työllisyyden …

Lue lisää

Sopimuksesta kohti konkreettisia ilmastotoimia

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat

YK:n ilmastokokous päättyi viime viikolla Marrakechissa Marokossa. Kokoukseen oman jännitteensä toi Yhdysvaltain presidentin vaalien tulos. Arvuuttelua Trumpin ilmastolinjoista on kuultu mediassa heti vaalipäivästä lähtien.

Oma viestini on, että katsotaan ensin ja arvioidaan sitten. Myös kokouksessa käymäni keskustelut Yhdysvaltain edustajien kanssa vahvistivat näkemystä. Trumpin hallinnon linjaukset nähdään vasta ensi vuonna. Jo nyt olemme kuulleet hänen lieventäneen kantojaan ja suhtautuvan “avoimin mielin” Pariisin ilmastosopimukseen.

Ilmastokokouksessa vallitsi suuri yksituumaisuus. Pariisin sopimus on peruuttamaton askel. Ilmastonmuutos ei …

Lue lisää