Hei, olen Kimmo.

Olen asunto-, energia- ja ympäristöministeri. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja metsänhoitaja. Harrastan jalkapalloa ja lintuja.
  • Muutos on uuden hallituksen politiikan ja toiminnan avainsana

Uusimmat kolumnit

Mitkä puheenaiheet polttelevat.

Rakentamisen säädöksiä sujuvoitettu, mutta miten helpotuksia käytetään?

Uuden Suomen Puheenvuoro

Norminpurku on yksi hallituksen kärkihankkeista. Tavoitteena on helpottaa kansalaisten arkea sekä yritysten toimintaa keventämällä ja uudistamalla sääntelyä. Sujuvoittamistyöhön osallistuvat kaikki ministeriöt ja hallinnonalat.

Asumisen ja rakentamisen sääntely on Suomessa ollut raskasta. Se on hidastanut tai jopa estänyt rakentamista ja nostanut kustannuksia. Uudistunut rakentamismääräyskokoelma tuli voimaan tämän vuoden alusta ja yksittäisiä vaatimuksia on nyt puolet vähemmän kuin aikaisemmin. Velvoittavat vaatimukset ja suosituksina annetut ohjeet on erotettu selkeästi toisistaan. Rakentamisen laatuvaatimuksista ei kuitenkaan tingitty.

Maankäyttö- ja rakennuslakiin …

Lue lisää

Tuleeko lintuja?

Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen sanomat, Länsi-Savo, Itä-Savo

Monet ihmiset odottavat kevättä, kun luonnossa tapahtuu päivittäin uutta. Lintuja seuraaville kevään eteneminen tarkoittaa yhä uusia ja uusia lintuja, jotka ilmestyvät talven jälkeen pesimämaisemiinsa.

Viime päivinä olemme kuulleet huolestuttavia uutisia lintujen hupenemisesta. Ranskassa viljelysmaiden lintujen kannat ovat pudonneet kolmannekseen ja niittykirvinen vähentynyt jopa 70 prosenttia. Hyönteismyrkkyjen käytön myötä hyönteisiä eli ruokaa linnulle on vähemmän.

Myös Suomen peltolinnut ovat taantuneet noin kolmanneksen neljän vuosikymmenen aikana. Olen itsekin kirjannut lintuhavaintoja noin 40 vuoden …

Lue lisää

Ratkaisuja muoviongelmaan

 

Uutisvuoksi

Muovijätteen haittavaikutus ympäristölle ja eläimistölle on kiistaton. Suomi tekee töitä sekä EU-tasolla että kansallisesti tämän ongelman ratkaisemiseksi. Poliittisilla päätöksillä voimme ohjata yritystoimintaa. Myös kuluttajat alkavat vaatia ekologisesti kestäviä vaihtoehtoja. Meidän on päästävä pois kertakäyttökulttuurista.

Muovien kertakäyttöön voimme törmätä niin arjessa kuin lomalla. Suomessa pantilliset muovipullot ovat yleisiä ja kierrätys toimii hyvin. Muovikassien kertakäyttöä vähennämme kauppaliikkeiden kanssa tehdyllä sopimuksella tuloksellisesti. Myös meillä muovien kierrätystä pitää parantaa ja tähän etsimme uusia konsteja.

Yli puolet maailman meriin päätyvästä muovijätteestä on …

Lue lisää