Hei, olen Kimmo.

Olen maatalous- ja ympäristöministeri. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja metsänhoitaja. Harrastan jalkapalloa ja lintuja.  • Muutos on uuden hallituksen politiikan ja toiminnan avainsana

Uusimmat kolumnit

Mitkä puheenaiheet polttelevat.

Helsinki ansaitsee päättäjiltä tekoja – ei viherpesua

Pari viikkoa sitten luukusta tipahti Helenin asiakaslehti. Energiatehokkuutta, aurinkoa, tuulta. Takakannessa vielä kaunis luontokuva ja slogan: maailman parasta kaupunkienergiaa.

Satunnainen asukas saattoi saada mielenrauhaa: onpa energia-asiat hyvällä tolalla Helsingissä. Kotini pattereissa kiertää Helenin tuottama kaukolämpö ja sähkön ostan samasta firmasta. En ollut kuitenkaan rauhallinen. Kihisin kiukusta.

Tällä viikolla Helen paljasti hiilenmustan totuuden. Kotiemme lämmöstä Helsingissä edelleen noin 90 prosenttia tuotetaan fossiilisilla. Graafeista voi lukea, että kivihiilen käyttö suunnilleen kaksinkertaistui viime vuonna lämmön ja sähkön tuotannossa.

Hiili kun oli …

Lue lisää

Haaste vastaanotettu

Hesari järjesti SDP:n, kokoomuksen ja vihreiden pormestariehdokkaille tentin. Vähän kuulostaa olleen ehdokkailla Vapaavuori, Sinnemäki ja Haatainen sanottavaa Helsingin kehittämisestä. Sen sijaan he keskittyivät haukkumaan Keskustaa.

Kolmikon järjettömään vastakkainasetteluun ei ole perusteita. Esityksestäni Sipilän hallitus päätti rahoittaa Raide-Jokeria. Sen ansiosta hanke aikaistui. Neuvottelut asiasta Helsingin kaupunginjohdon kanssa sujuivat hyvin.

Johdollani valmisteltiin uudet maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimukset (MAL) hyvässä yhteistyössä Helsingin seudun kuntien kanssa. Valmista tuli.

Yhdessä keskustaministeri Olli Rehnin johtaman ministeriön kanssa perustimme Helsingin seudun kuntien kanssa Smart …

Lue lisää

Helsingin bussit voisivat kulkea kokonaan uusiutuvilla

Suomenmaa

Valtion yhtiö Neste lanseerasi Suomi 100 -juhlavuoden alkajaisiksi Suomen markkinoille 100 prosenttisesti uusiutuvan dieselpolttoaineen Neste My. Se on oikea kiertotalouden mallituote: raaka-aineena käytetään jäterasvoja. Hiilidioksidipäästöt alenevat 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Hallituksen energia- ja ilmastostrategiassa asetimme sekoitevelvoitteen, jonka mukaan liikennepolttonesteissä on oltava 30 prosenttia uusiutuvaa komponenttia vuoteen 2030 mennessä. Haluamme, että Suomi on bio- ja kiertotalouden kärkimaa.

Hallituksen rohkeaa politiikkaa on myös kritisoitu. Ympäristöjärjestöt olivat huolissaan puun riittävyydestä Suomen metsissä. Huoli on aiheeton, sillä valtaosa uusiutuvasta polttonesteistä …

Lue lisää